Media - 1622

Media

Smaak met gevoel bij 1622 Lifestyle

DOKKUM – In één van de meest karakteristieke panden van Dokkum is vrijdag de geheel nieuwe winkel 1622 Lifestyle van start gegaan. In het met fraaie trapgevels versierde renaissancehuis aan De Zijl 1, waar voorheen ’t Blokhûs gehuisvest was, vindt het winkelpubliek nu een zorgvuldig samengestelde collectie damesmode, kleding- en woonaccessoires, sieraden en een gevarieerd aanbod cadeau- en sfeerartikelen die het goede levensgevoel oproepen. Met de uitstraling van het bijzondere assortiment in combinatie met de voortreffelijke aankleding van het toch al prachtige rijksmonument, heeft het winkelbestand van Dokkum er een spraakmakende zaak bij gekregen.

De stijlvolle vormgeving van de winkel is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen eigenaresse Willemien Dijkstra-van Eck, Adema Architecten en By Frank vormgeving. De werkzaamheden zijn op vakkundige wijze uitgevoerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. Het boetiekgedeelte naast het hoekpand uit 1622 heeft een nieuwe pui gekregen, waarbij op voor Dokkum unieke wijze glas en natuursteen zijn verwerkt. Het monumentale gedeelte is gerestyled met hedendaagse kleurstellingen waardoor er een fraaie mix van oud en nieuw is ontstaan.

Toen bleek dat de vorige eigenaars bereid waren het pand te verkopen twijfelde Willemien geen moment. Ze greep haar kans om een zaak te beginnen waar winkelen een feest is. ,,Ik wilde een mooie zaak met een assortiment dat nergens anders in Dokkum te vinden is’’, vertelt Willemien: ,,Dit pand leent zich uitstekend voor de verkoop van kleding en woonaccessoires, terwijl de ambiance helemaal aansluit bij mooie spullen van bijvoorbeeld Rivièra Maison en Riverdale, zowel als bij het shabby chique aanbod smaakvolle, comfortabele kleding voor de modieuze en stijlbewuste vrouw.’’

Willemien benadrukt dat 1622 Lifestyle vooral een laagdrempelige winkel is, waar klanten welkom zijn om even rond te struinen en zich in alle rust kunnen oriënteren. ,,Het winkelpubliek kan zich hier laten inspireren door de grote variatie aan mooie spullen die het goede maar vooral ook persoonlijke thuisgevoel creëren.’’ Het gevarieerde assortiment dat ècht even anders is biedt voor ieder wat wils, voor elke smaak en portemonnee.

Het aanbod van 1622 Lifestyle wordt doorlopend aangevuld met nieuwe artikelen. Daarnaast zal ook de winkel door wisselende presentaties regelmatig veranderen, zodat het de moeite waard is geregeld even binnen te kijken. Tevens zal het assortiment de komende tijd verder worden uitgebreid, vooral de afdeling kleding. Op merken als IKKS, Moscow en Braez volgt in het najaar aanvulling van ondermeer Odd Molly, St. Martins en Superdry, casual mode waarmee je goed voor de dag komt. Ook kan het winkelpubliek na de zomer de komst van bijvoorbeeld luxe Italiaanse tassen van George Gina & Lucy tegemoet zien.

De reacties op 1622 Lifestyle zijn onverdeeld lovend. Iedereen die de winkel inmiddels bezocht heeft, is het erover eens dat de smaakvolle zaak een welkome aanvulling is op het winkelaanbod van Dokkum.

Top

Kunnen we je helpen? 0519 223 222

of kom langs in Dokkum - De Zijl 1